diumenge, 17 de novembre del 2019

NOVENA SETMANA


El dijous dia 14 vam anar d'excursió a Llíria, un municipi de València. Vam fer un recorregut pel poble, però, no va ser un recorregut qualsevol, va ser diferent. 
Vam recorre la Llíria àrab. Ens vam endinsar en aquella època per recorre els seus carrers i visitar aquells llocs que encara mantenen en peu la seua historia.  
Una forma de mantenir el interès i enfonsar-nos encara més en aquella època, era llegir poemes relacionats amb la temàtica. 
Després de fer una xicoteta explicació sobre la plaça principal de la ciutat ens vam encaminar cap amunt per vore una antiga muralla que encara perdura després de tants segles. Seguidament vam visitar el Forn de la Vila, antic forn medieval del segle XIV.

Balansiya és considerada com un paradís,
però té defectes que només l'experiència hi descobreix.
Per als de fora, tot són flors,
però per als de dins, és només un toll de brutor.
 AL-SUMAYSIR


Un altre lloc a destacar que vam visitar va ser els banys àrabs. Gràcies a l'explicació que ens donaven era fàcil imaginar allò que ocorregué entre aquelles parets de pedra. 


Dolç és el riu,
com dolça la saliva olorosa
dels llavis de l'amant.

El zèfir arrosega mandròs
la cua humida.

Ràfegues de perfum travessen el jardí
tot cobert de rosada.

Jo me l'enamore, en aquest verger
on la camamil·la és el somrís,
la murta el rínxols i la viola una piga. 
IBN KHAFAJA

Tot el que vam visitar va ser explicat cronològicament i fent-nos participes de tot. A més dels poemes, un altre element que es va utilitzar per captar la nostra atenció va ser la utilització de música, tant àrab com eclesiàstica. 
Va ser una excursió per descobrir nous llocs, d'una forma diferent, sense ser una visita guiada on simplement la gent escolta i una persona parla. Considere que va ser molt productiva i que vam aprendre molt. 
També vaig gaudir de poder sortir de les aules amb els meus companys i les meues companyes. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada