diumenge, 6 d’octubre del 2019

Activitats culturals

El pròxim Dimecres dia 9 d'octubre es festa a València. En aquest dia es celebra la conquesta de València i l'entrada de Jaume I. És una celebració institucional de caràcter autonòmic que té el seu origen directe l'any 1977 quan es va proclamar dia del País Valencià. També es Sant Dionís, el nostre propi "San Valentin" on les parelles es regalen la tradicional mocadorà que conté el típic massapà i un mocador per al coll.





Per part de la Generalitat Valenciana, han preparat diferents actes que son realitzats des del 1 d'octubre fins al dia gran. Actes que son, concerts, jornades de portes obertes a la Generalitat o correfocs entre altres. El dissabte dia 5 vaig tindre el plaer de poder gaudir d'un de tots els actes que es realitzaven al centre de la ciutat i del que vaig a parlar.

Vaig anar a la Plaça Manises situada darrere del Palau de la Generalitat. Hi havia un concert del cantaor tradicional valencià Pep Gimeno, conegut com 'Botifarra'. A la Fira de Juliol ja vaig tenir l'oportunitat d'escoltar-lo als nostres carrers i crec important parlar sobre aquest tema perquè per a mi la música es cultura i tradició i que millor que defensar la cultura del nostre poble i en la nostra llengua. Pep Gimeno, ve del cor de la Costera, de Xàtiva, i conta històries d'arrel tradicionals, de la gent del poble. En aquesta ocasió, comparteix escenari amb Ahmed Touzani originari de Tánger i resident a Genovès. En aquest concert barregen la música tradicional valenciana amb la de nord-africa fent arribar una xicoteta part de les dos cultures de nord a sud del País Valencià. En aquest cas hi havia públic de molts llocs del món i com a defensora de tot allò que dona suport a les nostres arrels i que es la nostra identitat, es tot un orgull vore a gent de l'altra banda del món gaudint del que ens representa. 

Aquest vídeo es de l'actuació a la Fira de Juliol. Aquesta cançó esta bassada en el meu poble Benigànim (Vall d'Albaida).

Inés. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada