dilluns, 7 d’octubre del 2019

TERCERA SETMANA

Aquesta setmana hem estat veient la diferència entre democràcia cultural i democratització cultural.

I quina es la diferència?

Doncs bé, la democratització cultural te com a objectiu facilitar i potenciar l'accés a la cultura a tot el món, ja que hui en dia segueix existint un percentatge prou elevat de la població que no pot accedir a totes les diferents activitats culturals, ja siga per falta de recursos o de promoció d'aquesta, i a les poques que poden accedir solen ser activitats de difusió massiva com ara el cine o la música. En canvi, la democràcia cultural busca potenciar la creació i participació activa en les activitats culturals com a enriquiment personal, potenciar la creació artística com a element de crítica i transformació social, la recuperació de la identitat cultural a través de la recuperacióde la llengua pròpia, busca reconstruir i tornant a conceptualitzarla pròpia cultura per a projectar-la cap a un futur millor i fomentar l'apoderament de la comunitat.
Tant la democratització cultural com la democràcia cultural són complementaries i molt importants però el que intentem com a TASOCTs és que hi haja una democràcia cultural real i que tota persona puga accedir a ser creadora de cultura.


Com tots els dijous, hem fet classe de teatre on hem estat fent dinàmiques de cohesió grupal i contacte físic. També hem tingut la incorporació d'una xica de Mèxic que ha vingut per a estudiar com funcionem a la nostra classe i poder traslladar-ho als seus estudis.

Susanna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada